Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, o cetate a ştiinţei şi culturii arădene, transilvane şi euro-regionale.

F.E.D.E.

Federația Europeană a Școlilor Superioare

VREŢI SĂ DEVENIŢI STUDENT EUROPEAN?
Atunci urmați cursurile FEDE organizate de UVVG!

FEDE

Având peste 50 de ani de experiență și o amplă rețea formată atât din foști studenți, cât și din școlile membre în prezent, Federația pentru Educație în Europa (FEDE) este acum prezentă în 31 de state. Ca o organizație bine-recunoscută printre profesioniști și responsabilii europeni cu recrutarea, FEDE se dedică promovării și prezentării unui model de educație.

FEDE ȘI EUROPA

FEDE este o Organizație nonguvernamentală internațională, care se bucură de statutul participativ în Consiliul Europei, care joacă un rol princial în crearea unui spațiu comun al învățământului superior la nivel internațional.

ȘCOLILE FEDE

FEDE este o amplă rețea de aproape 500 de instituții pentru învățământ superior și de educație profesională concentrată pe un singur scop, bazat pe cerința de calitate și de inovare, precum și pe o conexiune profundă cu restul lumii.

DIPLOMELE FEDE

FEDE oferă 75 de diplome diferite în nouă programe de excelență care au fost elaborate cu mare atenție de către și pentru experți. Selectați o diplomă FEDE astăzi și fiți pregătiți pentru o carieră internațională de mâine!

Statut

Din 1992 Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad, face parte din F.E.D.E. (Federatia Europeana a Scolilor Superioare).

Creata în 1963, F.E.D.E. este o organizație internationala nonguvernamentala cu statut participativ pe lânga Consiliul Europei iar Prof.univ dr. Aurel Ardelean asigură vice președenția acestui organism.

Reunind sute de instituții de învatamânt superior independente din țările membre ale Consiliului Europei, F.E.D.E. contribuie la realizarea unui spațiu universitar european unic prin programe unice de învațamânt finalizate prin examene cu subiecte unice pentru toate școlile membre. Organizate după normele și recomandările publicate de Uniunea Europeană si Consiliul Europei, examenele în urma cărora studenții primesc diplome sau certificate sunt accesibile studenților Universității noastre.

Obiective

  • Să participe la crearea unui veritabil spațiu european al învățământului superior
  • Să apere libertatea învățământului superior
  • Dezvoltarea mobilitații studenților și profesorilor
  • Crearea unei rețele de universități care să faciliteze schimburile și întâlnirile

Certificate europene

Studentii Universitatii de Vest „Vasile Goldis” Arad prin intermediul Departamentului F.E.D.E. al Universitatii noastre, au acces la pregatirea unor certificate europene în urmatoarele domenii:

Certificat de Cultură şi Cetăţenie Europeană (CCE)

Acest certificat permite dezvoltarea cunoștințelor studenților despre cultura și cetățenia europeană, fiind de o reală utilitatea în toate domeniile exercitate în spațiul european, răspunzând în acelați timp și cerințelor angajatoriloreuropeni.

Certificat de limbă europeană (LVE)- nivel, B1, B2

reprezintă un atu veritabil pentru studenţi, certificarea cunoştinţelor de limbă străină fiind una dintre cerinţele de bază pentru obţinerea unui loc de muncă atât în România, cât şi în orice altă ţară din Europa.

Certificatele sunt disponibile nivelurile B1, B2 conform CECR pentru:

  • limba franceză
  • limba engleză
  • limba germană
  • limba italiană

Diplomele sunt eliberate, pentru toti studentii, indiferent de tara de provenienta, la Geneva – Elvetia. Cursurile sunt sustinute de profesori de înalta competenta profesionala.

Schimburi reciproce de studenți cu universitati din spatiul european

Departamentul F.E.D.E al Universității de Vest „Vasile Goldis” Arad, a organizat schimburi reciproce de studenți cu universitati din spatiul european. Amintim stagiile profesionale realizate de studenții Facultății de Marketing, Management, Informatică în mai multe reprize în Franța (Rennes, Paris, Annecy).

În afara cunoștințelor de specialitate, studenții dobândesc și deprinderi de limbă straină, deosebit de importante pentru formarea intelectuală și culturală a individului.
Competența europeană a cunoștințelor profesionale și lingvistice a studenților noștri e dovedită de locul I la concursul organizat de F.E.D.E. pe tema „Carta drepturilor fundamentale și cetățenia europeană”, obținut de studenta noastră Laura Ranca (absolventă a Facultății de Stiințe Politice) și medaliată la Munchen.

Contact

DEPARTAMENTUL F.E.D.E.
Adresă: Liviu Rebreanu, nr. 86, Corp B, biroul B9.1

Înscrie-te şi tu, fii compatibil cu exigenţele învăţământului universitar european!

Certifică-te F.E.D.E!

Informații

SEDIUL F.E.D.E
Campusul Universitar “Vasile Goldiș”

Luni- Joi: 9-12, 14-17
Liviu Rebreanu, nr. 86, Corp B, biroul B9.1

E-mail: evblidar@uvvg.ro
Web: www.fede.education