Aula Magna „Ştefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a găzduit, vineri, 22.05.2015, întâlnirea de 20 de ani a absolvenților ALUMNI-UVVG din cadrul Facultății de Științe Juridice, promoția 1995. Manifestările au fost onorate de prezența prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Ovidiu Miclea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad – absolvent al Facultății de Drept, promoția 1994, Arhiepiscopul Timotei Seviciu, conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice, cadre didactice din perioada 1991-1995.
Dintre absolvenții Facultății de Drept, promoția 1995, au fost prezenți următorii:
Nicolae Aliman; Cristian Florin Balaciu, avocat; Luminița Cristiana Balaj (Zgripcea), notar; Sebastian Dușan Bălțat, avocat; Remus Ovidiu Biliboacă, avocat; Petru Bulc, avocat; Vasile Eugen Câmpean, colonel în rezervă; Voicu Dorel Chișiu, avocat; Claudia Ciupuligă (Frie), avocat; Mihai Ioan Costea, avocat; Liliana Codruța Cotrău, avocat; Carmen Claudia Cristea, avocat; Camelia Daciana Crișan; Klara Csomos, avocat; Mihai Dan Demian, fermier;

Ramona Dina, avocat; Dorin Farcaș; Dan Dumitru Filip; Octavian Finata, director Aradeanca; Gabriel Robert Gera, avocat; Radu Ghidău, avocat; Simona Horga, avocat; Ioan Sorin Iercoșan, procuror; Cristian Iorgovan; Ramona Irimie (Pencea), psiholog; Cosmin Isfa, om de afaceri; Anamaria Jitea, reprezentant ONG; Laura Pirlea; Caius Valerian Lăzărescu, judecător; Mărioara Rodica Măgurean; Aurel Mătiuț; Cătălin Mihalache, avocat; Florin Nicolae Miheț, avocat; Mircea Tiberiu Mladim, avocat; Gabriela Geta Nistor (Bondiș), avocat; Monica Adriana Palenciuc, funcționar firmă asigurări; Valentin Pașca, om de afaceri; Laura Pirlea, avocat; Romulus Florin Roman, avocat, director firmă de asigurări; Daniela Monica Stepan, avocat; Nicolae Radu Stoian, funcționar Prefectura Arad; Sandor Szabo, avocat; Aurel Tarce, funcționar ANAF; Mihai Cristian Tomoș, funcționar Primăria Arad; Leonas Uzum, vameș; Ana Monica Zlătariu, avocat; Ilie Dobîndă, avocat; Carmen Scurtu, avocat; Laura Dărău.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a transmis un mesaj absolvenților prezenți la ceremonie, prin care le-a urat un „Bun venit!” la Alma Mater Aradensis. „Sunteţi o generație la care țin foarte mult, care a făcut cinste Universităţii noastre și mă bucur că vă întoarceți cu plăcere la Universitatea de unde ați pornit. Vă doresc multă sănătate și să reveniți cu drag la noi”.
Radu Stoian, director al serviciului de conducere a Instituțiilor Publice Deconcentrate și Relații Internaţionale din cadrul Prefecturii Arad, a precizat: „Au trecut 20 de ani de când am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, 20 de ani de când destinele noastre studenţeşti s-au transformat în destine muncitorești, cu bune și rele. Mulțumim domnului prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator, pentru că ne-a îndrumat pașii în toți acești ani”.
„Este o promoție cu care ne mândrim, pentru că din ea fac parte importante personalități ale lumii juridice și politice româneşti”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Alunaru, decanul Facultății de Științe Juridice.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Ne bucurăm că promoția anului 1995 a Facultății de Drept a revenit la Alma Mater Aradensis pentru a sărbători 20 de ani de la absolvire. Întâlnirea ne-a creat foarte mari emoții pozitive. Foarte mulți dintre absolvenții noștri sunt avocați, judecători, sau procurori, care ocupă funcții înalte. Unii au devenit politicieni, așa că, am putea spune că este o promoție dintre cele cu o reușită foarte mare a Universităţii noastre”.

Eugen Câmpeanu, șeful promoției 1995, din cadrul Facultății de Drept, organizatorul întlnirii ALUMNI-UVVG, a subliniat: „M-am bucurat de prezența colegilor și a cadrelor didactice care ne-au îndrumat spre cunoașterea tainelor științelor juridice, pași pe care i-am urmat spre a deveni judecători, avocați, procurori, sau alte profesii. Facultatea de Drept m-a ajutat foarte mult în carieră și datorită acesteia am ajuns ofițer superior, în prezent fiind colonel în rezervă din cadrul Ministerului de Interne. Consider că urmarea acestei facultăți a Universității de Vest „Vasile Goldiș” a fost o piatră de temelie, alături de profesorii noștri, dintre care aş vrea să îi amintesc pe prof. Mureșan, prof. Hanga, prof. Drăgan, prof. Basarab, prof. Mateuț, dar și alții dintre care mulți nu mai sunt printre noi”.
Ovidiu Miclea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad – absolvent al Facultății de Drept, promoția 1994, a precizat: „Am fost onorat să particip la festivitatea organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la absolvirea Facultății de Drept, promoția 1995. Pe mulți dintre cei care au fost prezenți îi cunosc, îmi sunt colaboratori și amici și adresez sincere felicitări tuturor absolvenților, cât și cadrelor didactice care i-au pregătit. Vă felicit pentru toate realizările profesionale. Zilele trecute am auzit că viața începe pe la 45 de ani, până atunci facem doar cercetări și îmi permit să vă urez multă sănătate, să vă împliniți pe toate planurile și să auzim numai de bine”.
În cadrul întrunirii a fost amintit faptul că, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a luat fiinţă în data de 2 mai 1990, în municipiul Arad, în urma unui miting al tinerilor din oraş, organizat de un Comitet de iniţiativă, care la avut ca iniţiator pe profesorul Aurel Ardelean. Au fost atunci înregistrate peste 3000 de adeziuni ale tinerilor participanţi, urmân ca principalul fondator, prof.dr. Aurel Ardelean să fie ales reprezentantul de frunte al instituţiei – primul rector, care a făcut toate demersurile pentru înfiinţarea, autorizarea şi, apoi, acreditarea Universităţii.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Iată că s-a scurs un sfert de secol de evoluţie şi de dezvoltare instituţională. Evident, este o perioadă istorică scurtă, echivalentă cu o generaţie dar densă în evenimente academice, paideice, în iniţiative, fapte înnoitoare în domeniul guvernanţei universitare, al edificării infrastructurii necesare, modernizării educaţiei, practicării unui învăţământ eficient, centrat pe competenţe cheie, pe interesele şi aspiraţiile studenţilor, ca alternativă viabilă învăţământului din sfera publică, etatică.
La 25 de ani de existenţă, iată Universitatea în care v-aţi format! Iată o Univestate tânără, postmodernă, care îmbrăţişează excelenţa în sfera educaţiei, cercetării ştiinţifice şi inovării! Iată o Universitate apărută sub presiunea tineretului arădean, doritor de cunoaştere şi de formare profesională pentru secolul al XXI-lea!. Iată o Universitate cu adevărat axată pe voinţa studenţilor şi responsabilă pentru viitorul lor în carieră şi în societate!
Prin urmare, dragi absolvenţi, şi vouă vi se datorează calităţile şi performanţele actuale ale Universităţii „Goldiş”. Aici, în cadrul Almei Mater Aradensis, este locul şi mediul cultural în care v-aţi format, aţi devenit specialişti, unii aţi continuat studiile masterale şi doctorale. Aici aţi relaţionat cu mentorii voştri, aici v-aţi socializat în anii tinereţii – cei mai frumoşi ani din viaţa unui om. Aici, fiecare promoţie a adus propria contribuţie la dezvoltarea universităţii. De aceea, avem certitudinea că sunteţi mândri că v-aţi format la această universitate, că univertsitatea se dezvoltă în continuare prin studenţii şi absolvenţii ei. Comunitatea academică, la rându-i, s-a mândrit şi ea cu absolvenţii, cu cei peste 82 000 de ALUMNI, din care bcâteva mii provin din străinătate.
Integrarea în carieră şi societate a absolvenţilor universităţii, afirmarea la nivel de măiestrie profesională, parcurgerea treptelor în profesie, până la „vârf”, exercitarea unor demnităţi publice, obţinerea statutului de lider în diferite organizaţii, a unui statut moral şi profesional prestigios de către foarte mulţi dintre ALUMNI, ne provoacă sentimente de satisfacţie şi împlinire profesională, nouă cadrelor didactice. Universitatea se mândreşte cu mulţi absolvenţi care au devenit personalităţi remarcabile în cultură şi ştiinţă, profesori universitari, cercetători, oameni de televiziune, scriitori, medici primari, doctori în ştiinţă, magistraţi, preşedinţi de tribunale, prim-procurori, manageri performanţi, experţi contabili şi în diferite alte domenii, sportivi olimpici, campioni mondiali şi europeni, deputaţi în Parlamentul României, demnitari şi oficiali ai Statului român, jurişti în structurile etatice ale Uniunii Europene. Ne mândrim în mod special, cu acei absolvenţi ai Universităţii care au reuşit în afaceri private, în ţară şi străinătate, ajungând în topuri din diferite domenii.
Toate aceste reuşite ale ALUMNI-lor ne bucură pentru că plasează într-o nouă lumină dezvoltarea viitoare a Universităţii. Relaţiile cu ALUMNI ne-au fost şi ne vo fi utile pentru adaptarea curriculelor, pentru proiectarea misiunii şi obiectivelor strategice, pentru viitorii 25 de ani. Feed-backul va trebui să aibă continuitate. De aceea porţile Almei Mater vă vor fi permanent deschise, dragi absolvenţi, aşa după cum v-au fost deschise şi astăzi pentru a a celebra 25 de ani de existenţă a Universităţii arădene.
Aşadar, fiţi alături de noi, de comunitatea academică, de conducerea universităţii şi în anii, deceniile ce vor veni! Fiţi în toate împrejurările vieţii, promotori ai valorilor şi principiilor general-umane, ai „spiritului Goldiş”!
Asigurându-vă că vă respectăm şi îndrăgim, noi- mentorii voşti, vă chemăm să cooperăm, în viitor, pentru a clădi pe calea cea bună şi dreaptă, a dezvolta în viitorii 25 de ani o universitate de cel mai înalt nivel într-o societate bazată pe cunoaştere şi conştiinţă!”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
Daniel Albu