Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – o cetate a ştiinţei şi culturii arădene, transilvane şi euro-regionale.

Baze de date electronice

Anelis Plus

Începând cu anul 2016, Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, a aderat la consorțiul ANELIS PLUS (Acces National Electronic la Literatura Stiintifica pentru Sustinerea Sistemului de Cercetare si Educatie din Romania ) și susține proiectul privind continuarea și extinderea accesului la literatura științifică în format electronic pentru cercetătorii români în perioada 2016-2020.

Pentru Accesul Mobil (din exteriorul institutiei, in roaming timp de 60 de zile) la resursele electronice de informare abonate prin proiectul Anelis Plus 2020, trebuie creat un cont institutional pe site-ul https://www.e-nformation.ro/, pe baza unei adrese de e-mail institutionale.

În prezent se pun la dispoziția utilizatorilor, din universitate(cadre didactice, cercetători, studenți, altele) 6 baze de date:

Science Direct

Elsevier-Science Direct Freedom Collection – Platforma de cercetare Science Direct ofera acces la 31733 publicatii din care mai mult de 4000 de reviste si peste 27000 de carti electronice din domenii diverse:Fizica si Stiinte ingineresti(1262 de reviste), Stiintele Vietii (1222 reviste), Stiinte Medicale(1951 reviste), Stiinte Sociale si Umaniste(770 reviste).

Baze de date electronice

Clarivate Analytics – Platforma Web of Knowledge Clarivate Analytics este una dintre cele mai importante surse de documentare stiintifica privind impactul lucrarilor publicate in comunitatea academica si identificarea de noi tendinte si tehnologii la nivel mondial.Este alcatuita din mai multe colectii de baze de date, cea mai cunoscuta este Web of Science Core Collection, baze de date regionale, Data Citation Index, baze de date pe specialitati, baza de date cu brevete de inventii. Web of Science Core Collection cuprinde peste 34000 reviste unice cu peste 150 milioane de inregistrari unice si 1,5 miliarde de referinte citate.

Baze de date electronice

Master Journal List Clarivate Analytics: este un produs Clarivate Analytics(fostul Thomson Reuters), cu ajutorul lui pot fi verificate informatii despre revistele indexate in platforma Web of Knowledge Clarivate Analytics(indecsii de indexare ai acestora). Doar revistele cuprinse in cei 3 indecși principali:Arts & Humanities Citation Index, Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, formeaza nucleul ISI Web of Science Core Collection si reprezinta revistele indexate/cotate ISI.

Springerlink

SpringerLink Journals – Prin platforma SpringerLink se ofera acces la peste 12.000.000 resurse de informare stiintifica, din acestea peste 6.400.000 articole stiintifice, peste 248000 carti, in jure de 4.200.000 capitole de carti, lucrari prezentate la conferinte, din domenii diverse:Biomedicina, Business si Management, Chimie, Informatica, Stiintele Pamantului, Stiinte Economice, Educatie, Inginerie, Stiintele Mediului, Geografie, Istorie, Drept, Stiintele Vietii, Literatura, Medicina si Sanatate Publica, Stiinte Sociale, Psihologie, etc.

Sage Journals

Sage Journals (HSS Collection) – Platforma Sage Journals Social Sciences & Humanities, cuprinde o paleta larga de reviste (peste 500) din mai multe specialitati ale domeniului Stiinte Sociale si Umaniste:antropologie si arheologie, Stiintele Comunicarii si Mass-Media, Criminologie, Studii Culturale, Stiinte Economice, Educatie, Etnografie, Geografie, Gerontologie, Istorie, Lingvistica, Drept, Marketing si Turism, etc.

Wiley Journals

Wiley Journals – Platforma Wiley ofera acces la peste 1600 reviste si peste 21000 carti electronice, peste 200 referinte citate, din subiecte variate:contabilitate, agricultura, antropologie, acvacultura, piscicultura, arheologie, stiinte biomedicale, chimie si biochimie, etc.

Nature Journals

Nature Journals – Platforma Nature Journals apartine Nature Publishing Group si publica peste 140 reviste din domeniile:Stiinte Biologice, Business si Comert, Stiintele Mediului, Stiinte Medicale, Stiinte Umaniste, Stiinte Ingineresti, Stiinte Sociale, etc.

Alexandre Street
Vă informăm că în perioada următoare, pentru instituția noastră, ALEXANDER STREET, oferă un trial cu acces gratuit pe bază de IP instituțional până pe data de 30.11.2018, la colecțiile sale: Academic Video Online: Premium, link acces si The Complete Counseling and Therapy Package, link acces:
Ebsco Academic Search Ultimate

Vă informăm că în perioada 1.11.2018-31.12.2018, EBSCO Information Services și ROMDIDAC, în parteneriat cu Asociația Anelis Plus, ofera utilizatorilor  din universitatea noastră  acces gratuit pe bază de IP instituțional la baza de date Academic Search Ultimate de la Ebsco. Link acces

Alte baze de date

Legis Plus

LegisPlus – oferă acces la legislaţia românească actualizată zilnic, legislaţie europeană, dicţionare, jurisprudenţă, doctrină, acte, etc.