Activitatea şi meritele Prof. univ. dr. AUREL ARDELEAN, rector fondator şi preşedinte Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sunt omagiate printr-un Proiect de Hotărâre al Primăriei Arad, care va redenumi strada Pădurii în Str. Prof. dr. Aurel Ardelean.      

Astfel, primarul Gheorghe Falcă, urmare adresei Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad, semnată de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG şi preşedinte al Fundaţiei, a remis o Expunere de motive privind promovarea unui proiect de hotărâre și modificarea Nomenclatorului stradal al municipiului Arad pentru redenumirea străzii Pădurii din Pârneava, în Str. Prof. dr. Aurel Ardelean.

„În temeiul prevederilor art. 45 din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi a prevederilor art. 58 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local al Municipiului Arad, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiul Arad nr. 149/2012, îmi exprim iniţiativa de promovare a unui proiect de hotărâre cu următorul obiect: schimbarea de denumire de stradă în interiorul cartierului Pârneava, în susţinerea căruia formulez următoarea EXPUNERE DE MOTIVE. Față de cele de mai sus, propun promovarea unui proiect de hotărâre pentru schimbarea de denumire de stradă în interiorul cartierului Pârneava și modificarea Nomenclatorului stradal al municipiului Arad cu denumirea nouă din strada Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN”, precizează primarul Gheorghe Falcă.

„Referitor la Expunerea de motive înregistrată cu nr. 39.930 din 20.05.2019 2019 a domnului Gheorghe Falcă, Primarul municipiului Arad privind promovarea unui proiect de hotărâre pentru schimbarea de denumire de stradă în municipiul Arad în interiorul cartierului Pârneava, prin adresa nr. 34 din 17.05.2019 a Fundației Universitare ,,Vasile Goldiș’’ Arad, înregistrată la Primăria Municipiului Arad cu numărul 39427 din 17.05.2019, s-a solicitat redenumirea străzii Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN.

Având în vedere faptul că domnul Aurel Ardelean născut în anul 1939 și decedat în anul 2018, a fost o personalitate marcantă a municipiului Arad, prin faptul că a contribuit la dezvoltarea municipiului Arad, prin activitatea personală a domniei sale, a fondat și a condus atât Fundația Universitară ,,Vasile Goldiș’’din Arad cât și Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș’’ din Arad, este oportun să se atribuie o denumire unei străzi din municipiul Arad. Față de cele de mai sus propunem promovarea unui proiect de hotărâre pentru schimbarea de denumire de stradă în municipiul Arad din strada Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN, amplasamentul acesteia fiind situat în zona de proximitate a Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad”, se arată în raportul serviciului Date Urbane şi Spaţiale al Primăriei Arad.

Proiectul de Hotărâre se află în procedură de transparenţă decizională şi va fi supus votului consilierilor municipali în şedinţă de CLM, care cu siguranţă va trece având în vedere personalitatea marcantă a regretatului prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rector Fondator şi Preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Daniel Albu