Moodle Moot România 2019, al celor de la Elearning&Software, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a organizat, zilele trecute, în Sala Senatului a UVVG, un Atelier Moodle pentru cadre didactice şi studenţi.

Conducerea Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad a fost reprezentată de prof. univ. dr. Aurel Petru Darău, prorector pentru strategia instituțională și managementul calității, care a transmis mesajul doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, unde a fost subliniată importanţa şi utilizarea platformei Moodle.

 

În cadrul atelierului au fost prezentate modele de implementare și bune practici ale platformei Moodle în mediul academic, precum şi studii de caz de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Institutul Est European pentru Sănătatea Reproducerii.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin Laviniu Tripa, din cadrul departamentului IT, a susținut prezentarea – Platforma Moodle în UVVG: „Trecut – Prezent – Viitor”, unde a fost trecută în retrospectivă utilizarea acestei platforme open-source, în ultimii 16 ani, implementările customizate effectuate, dar și planuri de viitor privind utilizarea sistemului ca suport pentru activitățile didactice.