La Muzeul Botanic din cadrul Grădinii Botanice Universitare ”Pavel Covaci” din Macea, a avut loc inaugurarea Expoziției fotografice ”Grădina botanică mai aproape de tine”. Acțiunea face parte din cadrul proiectului ”Grădina botanică mai aproape de tine” implementat de Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad în perioada septembrie-noiembrie 2019 cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad. De asemenea în cadrul acțiunii s-a implicat și Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie UVVG, Departamentul de Științe Economice și Tehnice.

            Expoziția cuprinde 300 de fotografii realizate în Grădina Botanică de la Macea de către specialiștii acesteia, este gândită ca o expoziție permanentă care să vină în întâmpinarea publicului vizitator cu aspecte mai ales din sezonul de vegetație. Au fost realizate 20 de grupaje de imagini cu diferite categorii de plante cum a fi cele medicinale, toxice, invazive, arbuști decorativi, plante cu fructe comestibile și altele. Toate acestea au menirea de a da viață Muzeului Botanic, de a aduce în fața vizitatorului marea diversitate a lumii vegetale și de a-i inspira dragostea față de natură. Materialul va fi foarte util și în realizarea activităților de educație ecologică pe care Grădina le va desfășura în viitor.

            „Mulțumim și pe această cale conducerii Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad pentru sprijinul acordat în implementarea proiectului, Consiliului Județean Arad și Centrului Cultural Județean Arad pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând celor care au fost alături de noi la inaugurarea acestei expoziții fotografice.” – Lector dr. ing. Ioan Don, directorul Grădinii Botanice Universitare ”Pavel Covaci” din Macea.