Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a marcat acordarea distincției prezidențiale Medalia Aniversară: Centenarul Marii Uniri.

 

Manifestările dedicate acordării distincției prezidențiale Medalia Aniversară: Centenarul Marii Uniri, unde au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, alături de prorectori, decani, cadre didactice şi studenți UVVG, s-au desfăşurat cu respectarea distanţării sociale conform normelor în vigoare pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Primul eveniment s-a consumat la Biserica de Lemn din Campusul Universitar „Vasile Goldiş”. După Sfânta Liturghie Arhierească, susţinută de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentele din cadrul Universităţii. Astfel, au avut loc momente solemne și depuneri de coroane la Crucea din Lemn şi Bustul Preşedintelui şi Rectorului Fondator, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, la corifeii Marii Uniri de la 1918 – Vasile Goldiş, Ioan Suciu şi Ştefan Cicio Pop, aflate pe Aleea Personalităților din incinta Campusului UVVG, la Statuia lui Vasile Goldiș, din Piaţa Revoluţiei, părinte spiritual al Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, precum și la Bustul Academicianului Nicolae Cajal, aflat în faţa Sinagogii Ortodoxe din Arad. Doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a subliniat, cu această ocazie, importanţa pe care a avut-o regretatul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Rector Fondator şi Preşedinte al Universităţii pe care a fondat-o, pentru învăţământul universitar privat arădean, dar şi naţional.

În partea a doua a zilei, cei prezenţi au participat, în Sala Unirii din cadrul Muzeului Universitar „Vasile Goldiş”, la marcarea distincției prezidențiale Medalia Aniversară: Centenarul Marii Unirii acordate Muzeului Memorial Universitar ,,Vasile Goldiș” din cadrul UVVG Arad, de către preşedintele României, Klaus Iohannis. La eveniment au participat doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă, membri Fondatori ai UVVG, prorectori, decani şi studenţi. De asemenea au onorat cu prezenţa invitaţi din partea oficialităților locale, precum şi parteneri antreprenoriali UVVG. Au fost evocate acţiuni ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi s-au vizionat câteva filmuleţe dedicate memoriei Rectorului Fondator şi Preşedinte al UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, precum şi al corifeului Marii Uniri, Vasile Goldiş.

,,Am organizat acest eveniment de suflet întrucât acest proiect a luat nastere în urmă cu doi ani, fiind început de președintele nostru fondator, domnul profesor universitar dr. Aurel Ardelean. Vasile Goldiș a năzuit și Aurel Ardelean a reușit să înfăptuiască acest vis, alături de Fundația Universitară „Vasile Goldiș”, alături de membri fondatori împreună cu autoritățile locale. Suntem o universitate într-adevăr comunitară, o universitate a Aradului pe care Aurel Ardelean ca și membru fondator, ca și președinte fondator a pus-o pe harta națională și internațională a învățământului superior românesc. Mesajul de astazi este unul peste timp, un mesaj peste ani, un mesaj alături de studenții noștri, de comunitatea din care facem parte, de echipa care a lucrat la fondarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, de echipa care a contribuit la stabilitatea ei, o lucrare în Dumnezeu, pentru că doar împreună putem să mergem mai departe.” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.