Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Campusul Universitar, săli de curs şi practică studenţească, precum şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean”

Doamna ministru al sănătăţii Sorina Pintea, alături de care s-a aflat senatorul Mihai Fifor, deputaţii Dorel Căprar şi Adrian Todor, fost întâmpinată în Campusul Universitar de doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului Universitar, prorectori, cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi medici rezidenţi ai UVVG. Din partea oficialităţilor locale au participat, la întrunire, Iustin Cionca, preşedintele CJA, doamna Corina Crişan, consilier judeţean, membru al Comisiei de Sănătate, precum şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care au menţionat eforturile comune depuse, în pregătirea studenţilor şi medicilor rezidenţi.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a subliniat: „A fost onorant şi emoţionant pentru mine să mă aflu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Am înţeles de ce domnul senator Fifor şi domnul deputat Căprar au introdus această vizită în programul pe care l-au făcut pentru judeţul Arad. Mi-am adus aminte de anii studenţiei, de domnul profesor Aurel Ardelean, om de o eleganţă deosebită, care avea o bucurie şi un entuziasm deosebit pe care le împărtăşea celor din jur. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este un etalon, în învăţământul medical românesc, mărturie stând procentul de promovabilitate al studenţilor la rezidenţiat. Eu le urez mult succes şi sunt onorată că am fost invitată la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi îi asigur că ministrul Sănătăţii va fi alături de ei întotdeauna”.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a precizat: „Mulţumim doamnei ministru al Sănătăţii, Sorin Pintea, pentru onoarea de a ne vizita. Întâlnirea a fost extrem de benefică pentru noi, deoarece am avut plăcerea şi onoarea de a ne prezenta activitatea. Doamna ministru a lăudat atât investiţiile făcute în infrastructura Universităţii noastre, cât şi practica clinică a studenţilor şi buna lor pregătire, care se realizează în Clinicile Universităţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, alături de colegii mei, şefii de secţie, şefii de disciplină şi asistenţi. Doamna ministru a apreciat, totodată, bunele rezultate la rezidenţiat obţinute de absolvenţii medicinişti ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad cu peste 80% grad de promovabilitate”.

„Cu ocazia vizitei la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, d-na Sorina Pintea, Ministru al Sănătății, a onorat cu prezenţa şi şedința Ligii Studenţeşti Medicinişti, în cadrul căreia s-au discutat viitoarele proiecte din lunile aprilie şi mai. Doamna ministru a fost foarte deschisă cu noi povestindu-ne despre drumul ei în viață şi ne-a sfătuit să ne concentrăm pe lucrurile pozitive și pe cele care ne plac, pentru a avea success în cariera de medic”, a precizat Adreea Piroş, student în anul I, Medicină Generală, vicepreşedintele Ligii Studenţeşti din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Facultatea de Medicină, parte a Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, are misiunea și obiectivele specifice învățământului medical, armonizate cu Planul strategic de dezvoltare al Facultății și al Universității, respectând şi promovând principiile şi obiectivele Cartei Universitare.

Demersurile corpului academic, coordonat de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, vizează atragerea a cât mai multor studenţi, masteranzi, doctoranzi şi postdoctoranzi, prin angrenarea acestora în activitatea de cercetare ştiinţifică. Studenţii sunt cooptaţi în cercuri studenţeşti, mese rotunde, dezbateri şi în sesiuni de comunicări ştiinţifice, pentru realizarea unei excelente dezvoltări, la nivel academic, care să permită intrarea Facultății de Medicină și implicit a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în „Top 500” a Universităților de prestigiu, din întreaga lume.