Revistele
UNIVERSITĂȚII
Pentru mai multe detalii dati click pe fiecare revistă.
Revistele
UNIVERSITĂȚII
Pentru mai multe detalii dati click pe fiecare revistă.
REVISTA STUDII DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ
REVISTA STUDII DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ
ISSN (print): 1841-1401,
e-ISSN(online): 2067-5135),
website: www.revista-studii-uvvg.ro
Revista Studii de Ştiinţă şi Cultură, fondată în anul 2005, este o revistă trimestrială, editată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, România.
Coordonarea ştiinţifică este asigurată de Colegiul Editorial şi de Consiliul Ştiinţific, format din personalităţi de prestigiu, din ţară şi străinătate:
Editor şef:
Profesor emerit dr. Alvaro ROCCHETTI – Université Paris 3 – SorbonneNouvelle, France
Director executiv, Redactor şef fondator:
Prof. Vasile MAN – Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, România
Director adjunct:
CS Dr. Viviana MILIVOIEVICI – Academia Română, Filiala Timișoara
Revista „Studii de Ştiinţă şi Cultură” este o revistăştiinţificăde profil umanist, care publică articole din domeniul: Filologie în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă şi sârbă.
Fiecare articol este evaluat atât din punct de vedere ştiinţific cât şi împotriva plagiatului de către doi recenzori.
Structura conţinutului: I. Culturi romanice-cultură românească; II. Cultură şi limbă germană-cultură românească; III. Limbă şi cultură slavă-limbă şi literatură românească; IV. Traduceri-traductologie; V. Cultură ştiinţifică; VI. Recenzii.
Revista este evaluată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, clasificată în categoria B+ Cod 664, în perioada 2005-2011, Revista ştiinţifică evaluatăşi clasificată de CNCS în anul 2012, categoria B, profil umanist, domeniul FILOLOGIE.
Revista Studii de Ştiinţă şi Cultură este indexată în bazele de date internaţionale: (BDI) CEEOL (www.ceeol.com) din Frankfurt am Mein, Germania, EBSCO Publishing din Ipswich, Statele Unite ale Americii (www.ebscohost.com), Index Copernicus International din Varşovia, Polonia (www.indexcopernicus.com) si DOAJ (Directory of Open Access Journals) din Lund, Suedia (www.doaj.org), the Linguist List, SUA.
Începând cu anul 2016, revista este în curs de evaluare în baza de date ISI Thomsom/ClarivateAnalytics, Philadelphia, SUA.
Accesul la conţinutul fiecărui număr al revistei este deschis, acesta putând fi accesat fără nici un cost, pe site-ul oficial: http://www.revista-studii-uvvg.ro/
Începând cu luna iunie 2012, revista „Studii de Ştiinţă şi Cultură” este editată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, România în parteneriat cu Le Département de Roumaind’Aix Marseille Université, CAER. EA 854, France; le CIRRMI (Centre Interuniversitaire de Recherchepour la Formation Continue des Enseignantsd’Italien) Université de Paris 3 – SorbonneNouvelle, France, iar începând cu luna iunie 2014 parteneriatul se extinde cu Facultatea de Filozofie, Departamentul de Limba și Literatura Română, Universitatea Novi Sad, Serbia, Universitatea Jena, Germania, Academia Română, Filiala Timişoara, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” şi Asociaţia Internaţională de Psihomecanica a Limbajului, Paris, Franţa.
Anual, în luna octombrie, revista Studii de Ştiinţă şi Cultură, organizează Colocviul Internaţional EUROPA: Centru şi margine, cooperare culturală transfrontalieră, ajuns la ediţia a VI-a a cărui lucrări se publică într-un volum, supliment al revistei.
STUDIA UNIVERSITATIS “VASILE GOLDIS” DIN ARAD, SERIA STIINTE ECONOMICE
STUDIA UNIVERSITATIS “VASILE GOLDIS” DIN ARAD, SERIA STIINTE ECONOMICE
ISSN(print): 1584-2339
e-ISSN(online): 2285-3065
website: http://publicatii.uvvg.ro/index.php/studiaeconomia
Editor Șef:Prof.univ.dr.Florin Dumiter
Scopus principal al Jurnalului în constitituie publicarea unor articole științifice în domeniul Științelor Economice, în scopul promovării unei cercetări riguroase și relevante în toate subdomeniile de cercetare ale domeniului, prin instituirea unui cadru metodologic de cercetare cât mai adecvat. În cadrul acestui Jurnal, Comitetul Editorial dorește conferirea unor articole de o înaltă ținută științifică și de o calitate ridicată în domeniul economic. Cu toate acestea, obiectivul privind publicarea unor articole care să presupună contribuții originale în domeniul Științelor Economice nu interzice abordările transdisciplinare, multidisciplinare și interdisciplinare ale diferitelor fenomene economice complexe, dar și a conexiunilor importante manifestate în cadrul acestora. În acest sens, se poate observa că o mare parte a articolelor conferă o puternică legătură cu edictarea și aplicarea legislației din domeniul dreptului civil, comercial și fiscal. Rezultatele cercetărilor publicate în cadrul Jurnalului sunt utilizate pentru a demonstra mediului academic, studenților și specialiștilor diferite soluții pentru rezolvarea diverselor problem abordate în cadrul articolelor de către anumiți autori. Tehnicile econometrice și modelarea relațiilor de tip cauză – efect demonstrează veridicitatea diferitelor tehnici utilizate pentru conferirea unor soluții diferitelor probleme. O parte din cadrul acestor articole reprezintă o completare a articolelor susținute la diferitele conferințe organizate în cadrul Universității în care diverși specialiști au dezbătut și discutat anumite subiecte importante și deosebit de relevante. Rezultatele cercetării sunt direcționate, de asemenea, anumitor organizații ce activează în practică în scopul creșterii utilizării practice a tehnicilor econometrice. O altă parte a articolelor provin de pe urma rezultatelor parțiale sau finale ale diferitelor proiecte de cercetare, fapt care contribuie la creșterea relevanței științifice. Finalmente, prin engramarea unei structuri specifice a articolului, care cuprinde: introducere, recenzia critică a literaturii de specialitate, metodologia de cercetare, rezultatele cercetării, discuțiile, dezbaterile și concluziile se dorește creșterea percepției diferitelor metode de cercetare utilizate în teoria și practica economică în scopul evaluării și fundamentării cu un grad cât mai ridicat de acuratețe a rezultatelor finale ale cercetării.
REVISTA DE ADMINISTRATIE PUBLICA SI POLITICI SOCIALE
REVISTA DE ADMINISTRATIE PUBLICA SI POLITICI SOCIALE
ISSN (print) 2067-1695
e-ISSN (online) 2344-4940
ISSN-L 2067-1695
website: www.uvvg.ro/revad
EDITOR ȘEF: Marius Grec, UNIVERSITATEA DE VEST VASILE GOLDIȘ DIN ARAD
DIRECTOR: Cristian Benţe, UNIVERSITATEA DE VEST VASILE GOLDIȘ DIN ARAD
Revista de Adminsitrație Publică și Politici Sociale este o revistă evaluată CNCSIS B și indexată în următoarele baze de date: Index Copernicus, Doaj, ProQuest, Ebsco. Revista de Adminsitrație Publică și Politici Sociale își propune să stea la dispoziția colegilor din Universitate care doresc să publice materiale de bună calitate în domeniile științelor sociale. Deoarece Revista încurajează munca de cercetare a cadrelor didactice titulare sau/și asociate cu UVVG, publicarea se face gratuit, ca urmare a unui proces de selecție calitativă a materialelor.
STUDIA UNIVERSITATIS “VASILE GOLDIS” DIN ARAD, SERIA STIINTELE VIETII
STUDIA UNIVERSITATIS “VASILE GOLDIS” DIN ARAD, SERIA STIINTELE VIETII
ISSN(print): 1584-2363
e-ISSN(online): 1842-7863
Denumirea abreviată: Studia Univ. VG, SSV
Editura Universității de Vest Vasile Goldiș Arad
Proprietar: Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad
Editor Șef: Prof.univ.dr.Aurel Ardelean
website:www.studiauniversitatis.ro
Revista Studia Universitatis „Vasile Goldis”, Seria Stiintele Vietii, a fost publicată prima dată în 1999, cu un volum şi un supliment anual începând cu anul 2005. În prezent, revista este o revistă de categoria B + conform standardelor CNCSIS (cod 820).
An de an, revista şi-a îmbunătățit conținutul științific, îmbunătățind standardele de calitate, precum și standardele privind estetica revistei, în conformitate cu standardele internaționale. Revista are o vizibilitate națională și internațională prin publicarea versiunii sale electronice pe site-ul www.studiauniversitatis.ro și datorită faptului că este inclusă într-un program de schimb între universitățile naționale și internaționale (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj- Napoca, România, Universitatea de Științe, Lille, Franța, Universitatea din Tubingen, Germania și alte universități din Serbia, Ungaria, Ucraina).
Începând cu volumul al 13-lea din 2003, revista şi-a modificat aspectul interior, intrând în competiție cu revistele internaționale. Articolele sunt aranjate pe 2 coloane, textul fiind în întregime în limba engleză. Referințele și cotațiile sunt în conformitate cu standardele internaționale.
Temele pe care se concentrează revista sunt aspecte ale cercetării fundamentale și aplicate: pedologie, geologie, geografie, floră și vegetație, faună, ecologie și protecția mediului, anatomie și fiziologie a plantelor, anatomie și fiziologie umană și animală, biologie celulară și moleculară, biotehnologii. Revista are până acum 18 recenzori științifici, experți în tematica revistei și care sunt cunoscuți din universitățile românești și internaționale: Budapesta (Ungaria), Debrețin (Ungaria), Novi Sad (Serbia și Muntenegru) și Tubingen (Germania). Acești specialiști pot asigura o expertiză științifică completă prin aplicarea procesului riguros de revizuire.
Considerăm că revista noastră are un rol important în comunitatea științifică, prin impunerea standardelor sale chiar și din primele volume, fiind apreciat național și internațional.
SOCIETATE SI POLITICA
SOCIETATE SI POLITICA
ISSN print: 1843-1348
e-ISSN on line: 2067-7812
Editor Șef: Prof.univ.dr.Marţian Iovan
website: www.socpol.uvvg.ro
Societate și Politică este o revistă dedicată progresului cunoașterii în domeniul istoriei intelectuale europene. Este una dintre cele mai bune reviste umaniste din țară, clasificată CNCS B și indexată Scopus Elsevier, ProQuest, Ceeol, Ebsco, Doaj, IndexCopernicus. Este o revistă de referință la nivel internațional, fiind recunoscută printre specialiști drept o revistă tânără și ambițioasă care publică materiale bune și foarte bune.Societate și Politică are editori invitați tineri cercetători de la cele mai prestigioase universități din lume: numărul din noiembrie 2017, Filip Buyse (Oxford Univ.), aprilie 2018, Fabrizio Baldassarri (Padua Univ.), noiembrie 2018, Martin Klein (Humbold Univ., Berlin), Naomi Osorio-Kupferblum (Vienna Univ.), Oliver Istvan Toth (Eotvos Lorand Univ.), aprilie 2019, Stefano Gulizia (The City Univ. of New York), noiembrie 2019, Sean Winkler (Leuven Univ.). Scopul acestei reviste este acela de a promova cunoașterea, motiv pentru care articolele se publică gratuit, în urma unui foarte riguros proces de selecție bazat pe o dublă evaluare anonimizată.
JURNAL MEDICAL ARADEAN
JURNAL MEDICAL ARADEAN
ISSN(print): 1224-3744
e-ISSN(online): 2067-7790
website: www.jmedar.ro
Jurnal Medical Arădean este un jurnal dedicat domeniului medical și al sănătății. Este deținut de către Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” prin “Vasile Goldiș” University Press. Jurnalul Medical Arădean este publicat din anul 2009. Este indexat in Index Copernicus Journals Master List. Autorii săi sunt in mare parte medici și cadre didactice universitare din domeniul medical românesc dar de asemena avem colaborarea autorilor străini din Ungaria, Germania și alte țări. Este un jurnal trimestrial având 4 numere pe an. Articolele publicate in Jurnalul Medical Arădean fac parte din domeniul medical dar de asemena sunt publicate și articole din domeniile corelate sănătății.
REVISTA DE STUDII JURIDICE
REVISTA DE STUDII JURIDICE
ISSN: 1582-5442
website: http://publicatii.uvvg.ro/index.php/jls/index
Editor Șef: Conf.univ.dr. Daniel Berlingher
În anul 2001, în cadrul Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a apărut un jurnal bianual juridic, numit Studii Juridice (Legal Studies), publicat la Cluj-Napoca la prestigioasa editură Cordial Lex (ISSN, 1582-5442).
Astăzi, după o perioadă de absență de aproximativ șapte ani, revista revine în forță ca și o continuare a demersului științific început în 2001, sub o nouă denumire – Journal of Legal Studies -, cu un nou format, sub îndrumarea Centrului de Studii și Cercetări – Dimensiunile Europene ale Dreptului Românesc (CSREDRL) în cadrul Facultății de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, cu un nou consiliu de redacție, un nou consiliu științific și cu prestigioși recenzori naționali și internaționali.
De asemenea, le mulțumim tuturor celor care au susținut și au dat o mână de ajutor pentru revenirea revistei noastre, membrilor Comitetului de redacție și în special membrilor prestigioși care au acceptat să facă parte din Consiliul științific al Jurnalului.