N-ai cum să nu rămâi impresionat de acest om. Un profesionist desăvârșit, cu un CV impresionant, un medic de chirurgie cardiovasculară recunoscut la nivel național și european.

Un om modest, cult, un prieten adevărat, “pe viață”, cum îl descriu apropiații.

I-am adresat câteva întrebări, la care ne-a răspuns sincer și deschis, așa cum este el:

 

  1. De ce “doctor de inimi”?

Am fost atras de chirurgia cardiacă din școala generală, citind cartea “Inima fiului meu” scrisă de Doamna Sămărghițan. Ironia sorții: pacientul, personajul principal al cărții, a fost si este pacientul Profesorului Țintoiu Ion de la Spitalul Militar Central București.

  1. Care a fost intervenția la care v-ați pus speranța atât în priceperea Dvs. cât și în Dumnezeu?

La toate operațiile mele!

Dar la una dintre acestea m-am rugat cu voce tare…Actualmente pacienta și soțul ei sunt finii mei, din Balotești.

  1. De când pasiunea pentru zbor, dar mai ales de ce zborul și nu pilotarea unei mașini de curse, de exemplu?

Din copilărie: la 5 ani jumătate am sărit de la etajul casei, cu umbrela bunicului. Eram convins că se comportă ca o parașută (s-a soldat cu o luxație de deget ).

În al doilea rând pentru că doar așa mă simt mai aproape de Cer…

  1. Care au fost pacienții Dvs., cel mai tânăr și cel mai în etate?

Cel mai tânăr a fost nou-născut, iar cel mai în vârstă, de 94 de ani : bunica unui coleg din Ungaria. A fost printre primele operatii coronariene pe “cord bătând” din Ungaria.

  1. Cu ce v-ați dori să rămână studenții de la Dvs. ?

Cu dragostea si devotamentul pentru medicină, așa cum a fost ea și va trebui să rămână!

Despre Domnul Profesor Doctor Universitar Zoltan Gajalda vorbesc toți cei din domeniu, dar și personalități ale lumii muzicale. Este “doctorul de inimi al artiștilor”, unul dintre pacienții dumnealui fiind cunoscuta interpretă Marina Voica, care după intervenția domnului doctor, a declarat: “a făcut din inima mea o operă de artă”.

Profu’ Zoltan Galajda “își tratează” studenții de la U.V.V.G. cu toată cunoașterea pe care o are, fiind respectat, apreciat și iubit.

Student: “Domnul profesor e unul dintre cei mai “cool” profesori. E minunat cum predă, îți arată și-ți explică. Când am început facultatea am vrut să devin chirurg estetician, dar după ce l-am cunoscut, nu știu dacă mai este un domeniu atât de frumos ca și chirurgia cardiovasculară”.

Cea mai mare pasiune a “Curatorului de Inimi” este zborul. Pilotează un avion de mici dimensiuni, cu care parcurge distanțe destul de mari, între Debrecen-Timișoara-București.

Colaborator : “Eu cred că pentru Domnul Galajda zborul este concediul, zilele libere, relaxarea. N-am cunoscut un om care să fie atât de ocupat, și-n același timp atât de liber.”

Medic, coleg la U.V.V.G.: “Este unul dintre cei mai altruiști oameni pe care îl cunosc. Întodeauna lângă tine, mereu pregătit să te ajute, dacă simte că ai nevoie. Un adevărat OM!”

PacientMi-a salvat viața, când mulți mi-au spus că riscurile sunt prea mari. Mi-a salvat familia de la durere, dar mai presus de toate, mi-a dat șansa unei noi vieți. Mă rog lui Dumnezeu în fiecare zi, pentru el și toți cei care îi spun, la fel ca mine, cu lacrimi în ochi: MULȚUMESC.”

 

Vă mulțumim și noi, colectivul U.V.V.G., domnule Galajda!

Pentru tot ceea ce sunteți, pentru tot ce ne transmiteți, prin prezența și spiritul Dvs., în fiecare moment petrecut împreună.